VALORANT - Champions

Турнирът по електронни спортове „VALORANT – Champions“ е най-голямото и престижно събитие в календара на VALORANT. Той събира най-добрите отбори от цял свят, които се състезават за дял от награден фонд в размер на 1 милион щатски долара.

Турнирът се провежда в три етапа: групи, плейофи и финал. В етапа на групите 16 отбора са разделени в две групи от по осем отбора. Всяка група играе в кръгова система, като двата най-добри отбора от всяка група се класират за плейофите.

Плейофите са състезание с единично елиминиране, в което осемте най-добри отбора от етапа на групите се състезават за място във финала. Финалът е мач с най-добро от пет, в който двата най-добри отбора от плейофите се сблъскват, за да определят шампиона на VALORANT.

Турнирът „VALORANT – Champions“ е важно събитие за общността на VALORANT. Това е възможност за най-добрите отбори в света да покажат своите умения и да се борят за славата на шампионската титла. Турнирът също така е възможност за феновете на VALORANT да гледат най-добрите играчи в света и да подкрепят любимите си отбори.