Taaksi

Taaksi

Leagues Played
Estonia - Cupa 4
Taaksi on jalkapallojoukkue Virossa. Seura perustettiin vuonna 2019 ja se pelaa maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Esiliiga B:ssä. Taaksin kotistadion on Rakvere linnastaadion Rakveressa.

Joukkueen nimi, Taaksi, tarkoittaa romaniaksi "taksi". Tämä johtuu siitä, että joukkueen perustaja ja omistaja on taksiyrittäjä.

Taaksi on suhteellisen uusi joukkue, mutta se on jo saavuttanut menestystä. Kaudella 2020 joukkue sijoittui Esiliiga B:ssä kolmanneksi ja pääsi nousukarsintoihin, joissa se kuitenkin hävisi. Kaudella 2021 Taaksi on pelannut hyvin ja on tällä hetkellä sarjan kärjessä.

Joukkueen pelaajisto koostuu pääosin virolaisista pelaajista, mutta mukana on myös muutama ulkomaalaisvahvistus. Taaksin tunnetuin pelaaja on puolustaja Gert Kams, joka on pelannut Viron maajoukkueessa.

Taaksi on kunnianhimoinen joukkue, joka tavoittelee nousua Esiliigaan ja sitä kautta Viron pääsarjaan. Joukkueella on hyvät mahdollisuudet menestyä, sillä se on hyvin organisoitu ja sillä on hyvä pelaajisto.